top of page

Kulttuurihistorialliset käyntikohteet lähikunnissa

Lähiruokatilat

Marjoja, vihanneksia, hunajaa, munia, karjalanpiirakoita ja laadukkaita lähi- luomutuotteita. Vieraile tilalla tai käväise ostoksilla maaseututorin lähiruokatapahtumassa, niin saat tuoreiden tuotteiden lisäksi paljon hyvää mieltä mukaasi!  

Hinta per vrk

iivananpuro.jpg

Iivananpuron marjatila

Iivananpuro on Itä-Suomen suurimpia marjatiloja, jonka tuotteet kasvavat Savon ja Pohjois-Karjalan rajalla Kaavin Maarianvaarassa.

Mansikan päälajikkeina on Polka, Rumba ja Malwina, lisäksi marjatilalla on myös runsaasti muita tuotteita, kuten vadelmia, viinimarjoja, perunoita ja talon omaa mansikkalimonaadia!

voutilan-tila.jpg

Voutilan tila

Rotukarjan luomulihaa Kaavilta!  Voutilan tila on toiminut jo vuodesta 1815 lähtien ja sijaitsee Kaavilla Kotakylällä. Karjamme laiduntaa koko kesän kauniissa Pohjois-Savon peltomaisemissa ja talven viettää vapaana pihatoissa. 

Suoramyyntiin valikoidaan luomulihat parhaista Aberdeen Angus -hiehoista. Lihatuotteita on saatavilla Kaavin K-Market Timantissa, tilan verkkokaupasta sekä tietysti tilalta noudettuna. 

paivarinne.jpg

Päivärinteen mansikkafarmi

Päivärinteen Mansikkafarmi on Kaavin Luikonlahdella sijaitseva marjatila, josta saat noudettua maistuvaa mansikkaa ja muita marjoja, kuten vadelmaa, joko itse poimittuina tai valmiiksi noukittuina. Myynnissä myös perunaa, herneitä, mustikkaa ja lakkoja sesongin mukaan. Tilalle on helppo tulla omalla autolla ja paikan päällä on myös runsaasti parkkipaikkoja. 

koivuharjunkanala.jpg

Koivuharjun kanala

Lähituotettuja kananmunia tuoreena Tuusniemeltä!  Tämän pienen munituskanalan kanat ja kukot elävät vapaana lattiakanalassa, jossa ne viettävät päivänsä kuopsuttaen pehkua, munien pesiin ja nukkuen orrella. Pienempi eläintiheys kanalassa lisää eläinten hyvinvointia. Kanamme ovat kesyjä, sillä niiden luona käydään parven saapumisesta saakka useita kertoja päivässä. Ne tuntevat hoitajansa ja toisinaan pyrkivät jopa syliin.  Kanat syövät lähituotettua kauraa ja ohraa, lisäksi ne saavat Gmo-vapaata ja kalajauhotonta munitusrehua sekä kanakalkkia. Koivuharjun munia voi ostaa Kuopion ja lähialueen marketeista sekä tuoreena suoraan tilalta. 

AdobeStock_282805594.jpeg

Koivikon
marjatila

Mansikkaa itsepoimintana ja myös valmiiksi poimittuna tilauksesta Tuusniemen Mustinlahdessa. Lajikkeina Polka, Bounty ja Honeoye.

Screenshot 2020-12-28 at 15.18.50.png

Kuuselan marjatila

Kuuselan tilan makoisat mansikat kypsyvät Tuusniemen Kojanlahden kauniilla pelloilla. Lajikkeina Polka, Sonata, Honeoye, Korona, Cavendish, Salsa. ​Vadelmia on kolme eri lajiketta:

Ottawa, Glen Ample ja keltainen vadelma.  Marjoja myydään myös pakastettuna. Lisäksi tilalta saa myös satokauden vihanneksia kuten

varhaisperunaa, sipulia, tilliä, herneitä. Tilauksesta viinimarjoja, metsämarjoja, hilloja ja tuorepuristettua mansikkamehua sekä käsintehtyjä karjalanpiirakoita.

Pihapiirissä on mukava kesäkioski terasseineen, jossa myydään jäätelöä, kahvia, limonadia ja makeisia​. Pihapiiriin on itserakennettu ja pitsikoristeltu perinteinen karjalainen tsasouna.

yholopainen.jpg

Mehiläistarha Y.Holopainen

Aitoa suomalaista, varmasti puhdasta ja terveellistä lähihunajaa- ja hunajatuotteita Tuusniemeltä. Näitä tunnettuja ja laadukkaita hunajatuotteita voit ostaa Tuusniemen ja lähialueen kaupoista ja marketeista, sesonkituotteita myös suoraan tilalta. 

mummonvihannes.jpg

Mummon Marja & Vihannes T:mi

Kesäkukkia ja satokauden luomuvihanneksia (porkkanaa, kurkkua, sipulia, tomaattia ja yrttejä) sekä viinimarjoja ja karviaisia Tuusjärvellä. Kesäkukkia saatavilla kesäkuun puolivälistä lähtien, vihannekset satokauden mukaan heinäkuusta alkaen.

mustaherukka.jpeg

Marjatila Kyllönen

Musta- ja punaherukoita. Tiedustelut tatum.miettinen(a)gmail.com

ruisjauhot.jpeg

Ruisjauhot Toivanen J.

Viljelijä Jarkko Toivasen ruisjauhoja. 

AdobeStock_256629166.jpeg

Maaseututori Tuusniemellä

Kesäaikaan Juojärven Helmi järjestää kerran viikossa maaseututorin, jossa mahdollisuus ostaa paikallisten tuottajien lähiruokaa. 

Yhteistyössä mukana mm:
Marjatila Kyllönen/mansikat
Koivuharjun kanala/maalaismunat
mv. Jarkko Toivanen/ruisjauhot
Juojärven Helmi/leivonnaisia

vadelmat.jpg

Heimosen Puutarha

Heimosen Puutarha on perinteikäs yli 50-vuotta vanha yritys, joka viljelee kotimaisia ja paikallisia kukkia, hyötykasveja sekä kasvihuonevadelmaa. Yrityksen tuotteita voit ostaa kotisivujen verkkokaupan kautta- tarvittaessa saat vadelmat kotiovellesi toimitettuna. 

bottom of page