top of page

Kulttuurihistorialliset käyntikohteet lähikunnissa

Lähiruokatilat

Marjoja, vihanneksia, hunajaa, munia, karjalanpiirakoita ja laadukkaita lähi- luomutuotteita. Vieraile tilalla tai käväise ostoksilla maaseututorin lähiruokatapahtumassa, niin saat tuoreiden tuotteiden lisäksi paljon hyvää mieltä mukaasi!  

iivananpuro.jpg

Iivananpuron marjatila

Iivananpuro on Itä-Suomen suurimpia marjatiloja, jonka tuotteet kasvavat Savon ja Pohjois-Karjalan rajalla Kaavin Maarianvaarassa.

Mansikan päälajikkeina on Polka, Rumba ja Malwina, lisäksi marjatilalla on myös runsaasti muita tuotteita, kuten vadelmia, viinimarjoja, perunoita ja talon omaa mansikkalimonaadia!

voutilan-tila.jpg

Voutilan tila

Rotukarjan luomulihaa Kaavilta!  Voutilan tila on toiminut jo vuodesta 1815 lähtien ja sijaitsee Kaavilla Kotakylällä. Karjamme laiduntaa koko kesän kauniissa Pohjois-Savon peltomaisemissa ja talven viettää vapaana pihatoissa. 

Suoramyyntiin valikoidaan luomulihat parhaista Aberdeen Angus -hiehoista. Lihatuotteita on saatavilla Kaavin K-Market Timantissa, tilan verkkokaupasta sekä tietysti tilalta noudettuna. 

paivarinne.jpg

Päivärinteen mansikkafarmi

Päivärinteen Mansikkafarmi on Kaavin Luikonlahdella sijaitseva marjatila, josta saat noudettua maistuvaa mansikkaa ja muita marjoja, kuten vadelmaa, joko itse poimittuina tai valmiiksi noukittuina. Myynnissä myös perunaa, herneitä, mustikkaa ja lakkoja sesongin mukaan. Tilalle on helppo tulla omalla autolla ja paikan päällä on myös runsaasti parkkipaikkoja. 

koivuharjunkanala.jpg

Koivuharjun kanala

Lähituotettuja kananmunia tuoreena Tuusniemeltä!  Tämän pienen munituskanalan kanat ja kukot elävät vapaana lattiakanalassa, jossa ne viettävät päivänsä kuopsuttaen pehkua, munien pesiin ja nukkuen orrella. Pienempi eläintiheys kanalassa lisää eläinten hyvinvointia. Kanamme ovat kesyjä, sillä niiden luona käydään parven saapumisesta saakka useita kertoja päivässä. Ne tuntevat hoitajansa ja toisinaan pyrkivät jopa syliin.  Kanat syövät lähituotettua kauraa ja ohraa, lisäksi ne saavat Gmo-vapaata ja kalajauhotonta munitusrehua sekä kanakalkkia. Koivuharjun munia voi ostaa Kuopion ja lähialueen marketeista sekä tuoreena suoraan tilalta. 

mummonvihannes.jpg

Mummon Marja & Vihannes T:mi

Kesäkukkia ja satokauden luomuvihanneksia (porkkanaa, kurkkua, sipulia, tomaattia ja yrttejä) sekä viinimarjoja ja karviaisia Tuusjärvellä. Kesäkukkia saatavilla kesäkuun puolivälistä lähtien, vihannekset satokauden mukaan heinäkuusta alkaen.

mustaherukka.jpeg

Marjatila Kyllönen

Musta- ja punaherukoita. Tiedustelut tatum.miettinen(a)gmail.com

ruisjauhot.jpeg

Ruisjauhot Toivanen J.

Viljelijä Jarkko Toivasen ruisjauhoja. 

vadelmat.jpg

Heimosen Puutarha

Heimosen Puutarha on perinteikäs yli 50-vuotta vanha yritys, joka viljelee kotimaisia ja paikallisia kukkia, hyötykasveja sekä kasvihuonevadelmaa. Yrityksen tuotteita voit ostaa kotisivujen verkkokaupan kautta- tarvittaessa saat vadelmat kotiovellesi toimitettuna. 

bottom of page