top of page

Ohjelmapalvelut

Kruunaa lomasi elämyksellisillä luonto-ohjelmilla! Opi laittamaan herkkuruokaa villiyrteistä ja riistasta, löydä luontoyhteys metsäjoogassa, rentoudu savusaunan löylyissä. Opastetuissa palveluissa villi luonto ja lupsakka savolainen elämänmeno avautuvat aivan uudella tavalla! 

Ruokakurssit ja -ohjelmat
riista-ruoka-kurssi.jpg

Riistaruokakurssi

Opi valmistamaan riistaa avotulella ammattikokin opastuksella  esim. riistamakkaraa jäniksen ja kyyhkyn lihasta, riistakäristystä sorsan ja jäniksen lihasta,  kruununa nahallisia sorsan fileitä täytettynä. Gourmet-ateria nautitaan lopuksi hyvässä seurassa tulen ääressä tunnelmoiden. 

Hintaan sisältyy 

 • Teoriaosuus ja reseptit

 • Ammattikokin opastus

 • Raaka-aineet, astioiden ja välineiden ja kodan käyttö*


*Järjestettävissä myös yksityistilaisuutena asiakkaan luona ja asiakkaan omista  raaka-aineista. Kysy tarjous seurueellesi! 

Osallistujamäärä 4-10 hlö/kurssi. Kesto 2-3 h. 

*Järjestettävissä myös yksityistilaisuutena asiakkaan luona ja asiakkaan omista  raaka-aineista. Kysy tarjous seurueellesi! 

 

Osallistujamäärä 4-10 hlö/kurssi. Kesto 2-3 h. 

35-75 €

tuhannen-tulimmaista.jpg

Tuhannen tulimmaista elämysilta

Tulinen paketti sisältää tervetulomaljan, kevyen iltapalan, tulista ohjelmaa. 

Ryhmäkoko 6-10 hlöä

Lisätietoa ja ilmoittautumiset (väh. 5 pv ennen):
Minna Rajamo 040 5907 917,

savetar(at)savetar.fi

Meijerintie 16, 71200 Tuusniemi

 

Kysy

villiyrttikurssi.jpg

Villiyrttikurssi

Suomen luonto tarjoaa terveellistä, herkullista ja ilmaista lähiruokaa. Kurssilla opit keräämään villiyrttejä ja valmistamaan niistä herkullista ruokaa. Valmistamme villiyrteistä muutaman ruokalajin menun ja maistelemme ruokia tulen äärellä.

Hintaan sisältyy 

 • Teoriaosuus ja reseptit

 • Ammattikokin opastus

 • Raaka-aineet, astioiden ja välineiden ja kodan käyttö
   

*Voidaan järjestää myös yksityistilaisuutena asiakkaan luona. Kysy tarjous seurueellesi! 

**Huom! Kursseja vain kesäaikaan (touko-kesäkuussa).

 

Osallistujamäärä 4-10 hlö/kurssi.

Kesto 2-3 h. 

35-50 €

eraloimu.jpg

Tilaa eräkokki mökillesi

Miksi lähteä ravintolaan kun sen voi tilata luoksesi? Eräkokki laatii näyttävän huippuillallisen lähialueen puhtaista raaka-aineista avotulella tai grillissä asiakkaan toiveiden mukaan.

Hintaan sisältyy

 • Eräkokin palvelut 

 • Raaka-aineet ja tarvikkeet

Osallistujamäärä 4-10 hlö/tilaisuus. 

Kesto 2-3 h.

alk. 35 €

Ruokakurssit
Eräohjelmat
Metsästys- ja kalastusohjelmat
AdobeStock_220302498.jpeg

Hirven metsästystä koiran kanssa 

Osallistu jännittävälle hirvimetsälle metsästysoppaan ja -koiran kanssa. Metsästys alkaa syyskuun lopulla ja kestää 31.12. saakka luvista riippuen. 

Hintaan sisältyy: 

 • Metsästysoppaan palvelu (Yksi henkilö kerrallaan oppaan kanssa, muut passissa)

 • Yksi lämmin ruoka + päiväkahvit nuotiolla

 • Aseen tarkastus ja ampuminen käsivaralta maalitauluun 

 • Vieraslupa; ryhmäkoko 1-4 pax.

Lisämaksusta: 

 • Hirven kaatomaksu 50 € 

 •  Sarvipiikkimaksut ja sarvet ks. lisätiedot.

Ohjelma varattava 2 kk etukäteen.

Hinta per hlö

400 €

AdobeStock_257472457.jpeg

Uroshirven kutsuminen 

Hirven kohtaaminen luonnossa on ikimuistoinen tapahtuma. Uroshirven kutsuminen näköetäisyydelle on mahdollista järjestää 1.- 30.9. välisenä aikana joko aikaisin aamulla tai iltahämärissä. Parasta kutsumisaikaa on hirven kiima-aika, jolloin hirvet reagoivat mahdollisiin kilpailijoihin tulemalla katsomaan äänen lähdettä lähempää. Keli saisi ollaan mielellään tyyni, joten ohjelmalla on säävaraus.

 

Ohjelma kesto n. 2 tuntia. 

Ryhmäkoko 1-4 henkilöä. 

Hintaan sisältyy:

 • Kuljetus maastoon

 • Metsästysoppaan palvelut 

Hintaa ei veloita, mikä hirvi ei vastaa kutsuun. 

Hinta per hlö

35 €

AdobeStock_208714806.jpeg

Jäniksen tai ketun metsästystä

Jänis- tai kettujahti Savon upeissa korpimaisemissa on upea tapa viettää päivä  yrityksesi asiakkaiden kanssa tai kaveriporukalla. Metsästysaika/jänis 1.9. - 28.2. tai kettu 1.8.- 30.4. välillä.

Ryhmäkoko 1-6 henkilöä.

Hintaan sisältyy:

 • Vieraslupa

 • Makkarat ja pannukahvit nuotiotulilla.

 • Metsästysoppaan palvelut

Kesto tilanteen mukaan 3-6 tuntia.

Ohjelma varattava 14 vrk etukäteen.

Hinta per hlö 

40-70 €

AdobeStock_268771774.jpeg

Sorsanmetsästystä
kosteikolla 

Koe upea sorsastuselämys Suvaksen matkailun päätilan läheisellä kosteikolla. Sopii niin yksityisille kuin pienille seurueille, kosteikolle on esteetön pääsy myös liikuntarajoitteisille. Vesilintujahti on mahdollista elokuulta lokakuun loppuun.

Hintaan sisältyy: 

 • Metsästysoppaan palvelut

 • Talon oman koiran käyttäminen

 • Vieraslupa; ryhmäkoko 1-6 pax.

Lisämaksusta: 

 • Majoituspalvelut. 

Ohjelma varattava 2 kk etukäteen.

Hinta per hlö

150 €

teeri

Metsästystä Vaikkojoella 

Metsästysretki alkaa Vaikon Loma ja Lohesta Kärenkoskelta, jossa majoitumme hirsimökeissä. Metsästämme omilla tiluksilla joko jänistä tai kanalintuja; sekä voit osallistua hirvenmetsästykseen metsästysseuramme vieraana. Metsästyksen kesto valintasi mukaan. 

Hinta per hlö

Kysy

fishing.jpeg

Kalastusta Vaikkojoella

Kalastusretki alkaa Vaikon Loma ja Lohesta Kärenkoskelta, jossa majoitumme hirsimökeissä. Kalastuksen kesto valintasi mukaan. Kärenkoskella voit kalastaa myös sateenkaarirautua kosken sivu-uomassa luonnon muovaamassa ainutlaatuisessa lohilammessa.

Hinta per hlö

Kysy

Hyvinvointi & mindfulness 
Hyvinvointi
AdobeStock_385737212.jpeg

Suon lumo

Suon lumo -luontoretkellä tutustutaan Silmäsuon luonnonsuojelualueeseen ja sen ainutlaatuiseen ympäristöön. Suon tuoksu ja tunnelma sekä lempeät rentoutusharjoitukset rauhoittavat kiireisimmänkin mielen.

Ohjelman kesto n. 1,5 h. 

Hintaan sisältyy: 

 • 1,5 kilometrin mittaisen vaellus Silmäsuon rauhoittavissa maisemissa.  

 • Kehontietoisuus-, rentoutus-, metsäjooga- ja aistien herättelyharjoituksia. Näiden avulla löydämme luonnon, kehon ja mielen yhteyden. Oppaamme on koulutettu kehon ja mielen hyvinvoinnin asiantuntija, joka neuvoo sinua harjoitusten tekemisessä.

 • Makoisat nokipannukahvit Ahvenlammen laavulla.. Retken kesto on 1,5 tuntia.

 

Vuodenajan mukaan mahdollisuus marjastaa/sienestää.

Hinta per hlö

35 €

metsienlumo

Metsien lumo -Seinävuorella

Metsien Lumo -luontoretken tavoitteena on läsnäolon ja luontoyhteyden löytäminen. Retken kruunaa luonnossa nautittu lähiruoka. 

Kurkista luontoa uudesta kulmasta ja antaudu osaksi sen elävää hiljaisuutta!

 

Oppaanamme toimivat kehon ja mielen hyvinvoinnin asiantuntijat; Arja Toivanen ja Pirjo Smolander.

Hintaan sisältyy:

 • 2,5 km mittaisen vaelluksen Seinävuoren Rotkolaakson jylhissä maisemissa.. 

 • Kehotietoisuus-, rentoutus-, metsäjooga- ja aistien herättelyharjoitukset, joiden tarkoituksena on läsnäolon ja luontoyhteyden löytäminen.

 • Luonnossa tarjottava savolainen perinneruoka, joka valmistetaan sesongin mukaisesta lähiruoasta.
   

Ryhmäkoko 4-8 hlö.

Hinta per hlö

70 €

Liikunta
Liikuntaa ja toimintaa 
metsajooga.jpg

Metsäjooga

Metsäjooga on loistava tapa sukeltaa luontoon rauhoittumaan ja hengittelemään puhdasta ja virkistävää ilmaa sekä herättelemään kehoa ja aisteja.

Metsäjooga sopii kaikille kunnosta ja iästä riippumatta. Kaikille, jotka nauttivat luonnossa olemisesta. Tarvitset joustavat säänmukaiset vaatteet ja oman jumppamaton, ennakkoluulottomuutta ja avoimen mielen.

Metsäjoogassa teemme joogan perinteisiä harjoituksia luonnossa ja nautimme metsästä, sen tuoksuista ja äänistä kaikin aistein. Harjoitukset ovat helppoja ja lempeitä, niiden tekeminen luonnon helmassa auttaa sinua rentoutumaan ja vapautumaan. Metsä opettaa kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siitä, että kaikki tapahtuu aikanaan, omassa syklissään. Järjestetään kesämaanantaisin 14.6.2021 alkaen. Ks.tapahtumakalenteri. 

Hinta per hlö

7 €

AdobeStock_168006905.jpeg

Metsään uppoutuminen

Metsään uppoutumisen retkellä saat 1,5–2,5 tunnin syvän sukelluksen metsiin. Palaat syvempään läsnäoloon ja luontoyhteyteen. Retkillä on mukana metsään uppoutumista, mindfulnessin periaatteita, joogaa sekä monia pysähtymisen hetkiä. Nautit ihanasta luonnosta ja voimallisista harjoituksista sekä saat luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia.

Paikkoina on Seinävuoren rotkolaakso ja Silmäsuon maisemat Tuusniemellä. Mikäli haluat uppoutumisen omiin maisemiin, sekin onnistuu.

Tämä on oiva keino työyhteisöille viettää Tyhy-päivää, aina ei tarvitse suorittaa vaan voi antautua luonnon ja mielen vietäväksi.

Hinta per hlö 

Kysy

Kulttuuri & viihde
tuomaalantila.jpg

Ratsastusta Tuomaalan tilalla

Tuomaalan tila on oiva käyntikohde lapsiperheille ja ratsastuksesta kiinnostuneille. Kyseessä on toimiva maatila, jolla asustaa ratsuponeja ja -hevosia ja muita kotieläimiä kuten aasi, koira, kanoja, kissoja ja kaneja. Suurin osa hevosista on suomenhevosia.

Tuomaalan tilalla voit ratsastaa ohjatusti kentällä ja maastossa osallistumalla päiväleirille (2-3 tunnin vaellukselle kauniissa vaihtelevissa maisemissa) tai viikkoleireille. Kaikki ohjelmat toteutetaan luotettavilla ja varmoilla hevosilla yli 20 vuoden kokemuksella. 

 • Päiväleirit 5 h alk. 60 €/hlö

 • Viikkoleirit alk. 320 €/hlö 

Hinta per hlö 

alk. 60 €

viitakko_melonta.jpg

Melontakurssit ja kaluston vuokraus

Viitakko on täyden palvelun melontakeskus keskellä Itä-Suomen parhaita melontavesistöjä. Viitakko järjestää jokimelontaretkiä mm. Kaavin Vaikkojoella tai järvimelontaa  Saimaan vesistöllä Summan kanavalta tai Tuusniemen satamasta. Melontaoppailla on Suomen kanoottiliiton koulutus.

Voit lisäksi vuokrata laadukasta melontakalustoa ja varusteita. Viitakon oppaat ja melontakalusto ovat tilattavissa myös muille mieleisillesi vesille.

Hinta per hlö

Kysy

viitakko_jousiammunta.jpg

Sawolaiset Olympialaiset

Ryhmäkisailua savolaisessa hengessä jo vuodesta 1989. Lajeina mm. mölkky, kurlinki, pölkynkidutus, löylynheitto, viestit hiihtäen, etanaralli, potkuviesti, suopunki, aika-ajot, jousiammunta. Lajit vaihtelevat vuodenajan mukaan. Pelkästään voimalla ja taidoilla ei näissä kisoissa pärjää - tarvitaan myös savolaista oveluutta! Tästä hauskuudesta et voi jäädä paitsi! 

 • Kesto: 1,5hh

 • Hinta: 25 €/hlö

 • Ryhmäkoko: 10 – 200 hlö

Hinta per hlö 

alk. 25 €

Paintball-viitakko.jpg

Paintball värikuulataistelu

Tiivistunnelmaista actionia työporukalle tai kavereitten kesken! Mikäs sen mukavampaa kuin tipauttaa kaveri pois pelistä ja taistella oma joukkue voittoon.  Koukku selustaan vai rynnäkkö suoraan vastapuolen asemiin? – Sinä päätät!

 • Kesto: alk. 1h

 • Hinta:  50 €/hlö

 • Ryhmä: 8 – 25 hlö

Mahdollisuus myös vuokrata varusteet ja järjestää oma privaatti värikuulasota. 

Hinta per hlö

alk. 50 €

geokatkoilu.jpg

Geokätköjen etsiminen

Geokätköilyssä etsitään ryhmänä tai yksin piilotettuja kätköjä.  Kätköt voivat sijaita missä vaan ja jokaisella löytämältäsi kätköllä on erilaisia tehtäviä. Apuna kätköjen etsinnässä on gps-laite, jonne kätkön koordinaatit on syötetty.  Ohjelma voi olla mukavan leppoisa retki maastossa tai haastava ryhmäkisa.

Pimeällä käytetään otsalamppuja ja ohjelman voi toteuttaa niin kesällä kuin talvellakin.

 • Kesto: 1,5 – 4h

 • Hinta: 300 € /10 hlöä + lisähenkilöt 23 €

 • Ryhmän koko: 6-30 hlöä

Hinta per hlö

alk. 30 €

viitakko_koysirata.jpg

Toimintatorni ja köysirata

Toimintatorni houkuttelee kiipeily- ja köysiaktiviteetteihin. Ylimmillään päät tapailevat taivasta jopa 12 metrissä ammattitaitoisten kouluttajien ohjauksessa. Toimintatorni on herkkua elämysnälkäisille ryhmille, yrityksille ja järjestöille. Se sopii myös erityisryhmille sekä lapsille ja nuorille.

Toimintatorni antaa potkua niin tiimityöskentelyyn kuin itsensä voittamiseen. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Toimintatornissa on mm. kiipeilyseinä, korikiipeily, yläköysirata ja jaakobin tikapuut. Kysy tarjous ryhmällesi yksilöllisesti suunnitelllusta radasta.

Hinta per hlö 

alk. 25 €

Vaikkojoen kuohut

vaikkojoenkuohut.jpg

Elämysohjelma Vaikkojoella! Patikointia Kärenkosken maisemissa, nuotion äärellä makkaranpaistoa ja pannukahvit, lopuksi sauna sekä paljuilua Vaikkojoen upeassa maisemassa. Varaudu retkeilyvarustein ja hyvillä maastoon sopivilla kengillä. Talo tarjoaa kuohuvaa!

 • Kesto: 3-4 h

 • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö

Hinta per hlö

alk. 49 €

Koskenlasku Vaikkojoella

koskilasku.jpg

Koskenlasku Vaikkojoella on jännittävä ja ikimuistoinen elämys. 17 km:n mittaiset retket tehdään turvallisilla koskiveneillä isäntäväen ja ammattitaitoisten oppaiden ohjauksessa. 50 km:n pituisen erämaakoskireitin voit myös meloa vuokraamillamme kanooteilla. Retkellä voit myös nauttia vaikkapa loimulohiaterian ja nuotiokahvit tilauksesta.

Hinta per hlö

alk. 49 €

Koskenlasku Vaikkojoella meloen

vaikkojokicanoeing

Koskenlasku Vaikkojoella on jännittävä ja ikimuistoinen elämys ja 50 km:n pituisen erämaakoskireitin tai osan siitä esim. 17 km voit myös meloa joko omilla tai vuokraamillamme kanooteilla. Retkellä voit myös nauttia vaikkapa loimulohiaterian ja nuotiokahvit tilauksesta.

Hinta per hlö 

Kysy!

Kulttuuria ja viihdettä
rakas-lurjus-maarianvaaran-kesateatteri_

Maarianvaaran kesäteatteri

Teatteritaiteen ystäville löytyy Kaavilta aitoa savolaista näyttämötaidetta idyllisessä maalaismiljöössä! Maarianvaaran Kesäteatteri on Kaavilla toimiva ammattiteatteri, jonka tausta­yhteisö on Maarianvaaran nuorisoseura ry.

Kesäteatteri esiintyy Maarianvaaran nuorisoseurantalolla, mutta tekee myös kiertueteatteria ympäri Suomea. Kiertue painottuu kesäaikaan, mutta ajoittain kesäteatteri on liikkeessä myös muina vuodenaikoina 

Hinta 

Kysy

AdobeStock_264175621.jpeg

Paljun vuokraus

Järjestäjä: Koillis-Savon paljunvuokraus

Mikään ei ole rentouttavampaa kun lämpimässä paljussa kylpeminen kaveriporukalla. Toimii säällä kuin säällä! 

Vuokraa kesämökillesi uusi 5-7 hengen puulämmitteinen paljukärry. Varusteina ledivalot ja poreet. Vuokrataan aina pestynä ja desinfiotuna.

Hinta per vrk

alk. 80 €

juojarvenaarnitulet2.jpg

Juojärven Aarnitulet tulishow

Juojärven Aarnitulet ry on tuusniemeläinen taiteilijaryhmä, joka on erikoistunut näyttäviin tuliesityksiin, joihin yhdistetään tanssia, musiikkia ja luonnon mystiikkaa.

Taitelijaryhmältä voi tilata esityksen myös yksityistilaisuuksiin eri kokoonpanolla. 

Hinta 

Kysy

maarianvaaranohjelmapaja2.jpg

Ohjelmaa tilaisuuksiin

Haluatko järjestää unohtumattoman tilaisuuden seurueellesi tai ryhmällesi? Jo vuodesta 2005 toimiva Maarianvaaran Ohjelmapaja tarjoaa sopivan humoristin, lausujan,  orkesterin, muusikon, juontajan tai yllätysvieraan. 

Ohjelma räätälöidään ja käsikirjoitetaan täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Hinta riippuu ryhmäkoosta, ajankohdasta ja ohjelman kestosta.

Hinta 

Kysy

Käsityö- ja taidekurssit
kokeile-keramiikkaa.jpg

Kokeile keramiikkaa

Muotoilemme savesta luonteikkaat eläinveistokset. Hyvän kelin sattuessa työskentely ulkona nauttien ja innoittuen upeista Juojärven maisemista. Työt käsitellään lasituspäivänä oksideilla, joilla saadaan korostettua rouheisia pinnanmuotoja. Valmiiden töiden nouto 30.7. tai erikseen sovittava postitus

Hinta 

55 eur

raku04.jpg

Rakukurssi Maa-Vesi-Ilma-Tuli:

(20h) 165,-/hlö. Kurssi sisältää saven (5kg/hlö), lasitteen ja poltot. Soveltuu niin aloittelijoille kuin aikaisemmin keramiikkaa harrastaneille. Ryhmäkoko 6-10 hlöä.


Tutustumme rakutekniikkaan ja valmistamme savesta 3-5 omavalinteista teosta. Raakapoltetut teokset lasitetaan rakulasittein ja poltetaan yhdessä ulkona kaasu-uunissa.

Rakukeramiikkapoltto on näyttävä tapahtuma: teokset ladotaan lämpöeristettyyn uuniin, uunin lämpötila kohotetaan yli tuhanteen asteeseen, jolloin uuni avataan ja teokset nostetaan pihdeillä yksitellen savustusastiaan. Savustuksella saadaan esiin töiden pinnalle haluttu kraklee-kuviointi. Savustusastiasta työt siirretään veteen, jossa prosessi keskeytyy, työt jäähtyvät ja sen jälkeen pestään upeat valmiit teokset tuhkan keskeltä esiin. Kurssin toisena opettajana toimii rakupolton osalta Mari Kaija.

Hinta per vrk

alk. 165 €

pitsikeramiikka.jpg

Pitsikeramiikka

Tutustumme levytekniikkaan, kauliten harmaasavilevyt pitsiliinoilla. Levyistä muotoilemme uniikit aamiaissetit tai romanttisen kulhosarjan. Voit tuoda mukanasi omat pitsit, näin saat ikuistettua vaikka sukusi muistot työhön.
Työt lasitetaan lasituspäivänä valkoisella kiiltävällä lasitteella. Valmiiden töiden nouto 30.7. tai erikseen sovittava postitus.

Hinta 

55 eur

koko-perheenkeraamikka.jpg

Koko perheen kesäkeramiikka

Alakouluikäisille lapsille on ryhmässä mukana oltava aikuinen. Kurssi sisältää saven (6kg/ryhmä), lasitteen ja poltot. Soveltuu niin aloittelijoille kuin aikaisemmin keramiikkaa harrastaneille. Ryhmäkoko 4-6 ryhmää.Jokainen ryhmä luo yhteisteoksen suuren vadin muodossa tai seinälle laitettavaksi teokseksi. Teoksen aiheisiin tutustutaan kukkien keskellä tai järven rannalla, ryhmän valinnan mukaan

Hinta / ryhmä

125 eur

bottom of page