top of page
Etsi
  • Writer's pictureMikko Koistinen

Onko tämä Tuusniemen upein vuokramökki?

Päivitetty: 20. heinäk. 2021


Tänä keväänä on puhuttu paljon itänaapurimme salaperäisistä palatseista, mutta tiesittekö että etelä-Tuusniemellä sijaitsee erähenkinen luksuskelohuvila, joka kelpaisi vaativimmillekin valtionvieraille? Korkeasta hinta-laatusuhteesta kertoo vakuuttava booking.com -arvosana 9,9 / 10. "Ennen koronaa asiakkaita oli paljon keski-ja etelä- ja itä-Euroopasta, etenkin Sveitsistä, Saksasta ja Venäjältä." kertoo Kaituran lumon isäntä, Suvaksen matkailun Kimmo Mikkonen. "Tänä kesänä ollaan pitkälti kotimaan matkailun varassa, joten kutsumme suomalaiset läheltä ja kaukaa nauttimaan luonnonläheisestä viiden tähden majoituksesta".

Ympäristöä ja luontoa kunnioittaen


"Luonto on meille tärkeä asia ja haluamme omalla toiminnallamme edistää sen monimuotoisuutta ja samalla vieraidemme hyvinvointia ja viihtyvyyttä" kertoo Kimmo Mikkonen. Huvila sijaitsee kauniin ja kalaisan 1,3 km pitkän Kaitura-lammen rannalla luonnontilaisella rinnetontilla. Lomailijan rauha ja yksityisyys on täysin turvattu, sillä alueella ei ole muuta loma-asutusta. Maisema on jylhän erämainen, ihan kuin kyseessä olisi pala Lappia keskellä järvi-Suomea. Pihaan on rakennettu viime syksynä uusi kelohonkainen laavu ja nuotiopaikka.


Kun 134-neliöiseen huvilaan astuu sisälle, vastassa on raikas puun tuoksu - aivan kun kohde olisi vasta valmistunut. Tämä johtuu siitä, että puu on käsitelty huolellisesti mehiläisvahalla, mikä on myrkytön luonnontuote. Lämmitysjärjestelmänä on ekologinen maalämpö lattialämmityksellä. Lisäksi huvilassa on lämmön talteenottava ilmastointi ja varaava takka. Valaisuun käytetään tyylikkäästi suunniteltuja led-valoja.


Luksuselämys syntyy tarkkaan harkituista yksityiskohdista


Jokainen yksityiskohta sisustusta myöten on suunniteltu laadusta tinkimättä. Juhlavasta, Lapin erähenkeä uhkuvasta olohuoneesta on isot ikkunat terassille ja lammelle. Nahkasohvilla on kiva rentoutua ja ihastella komeita metsästysmuistoja vuosien varrelta. Uuniseppien takka ja taustaseinän graniittilaatoitus viimeistelee laadukkaan silauksen luoden lämpöä ja tunnelmaa pimeneviin iltoihin.


Peuransarvista on laadittu kekseliäs ja kaunis kattovalaisin olohuoneeseen. Takan yhteydessä on nostalginen puuhellaa. Keittiöstä löytyy pieni baaritiski ja kelosta valmistettu iso ruokapöytä penkkeineen. Keittiön kodinkoneet ovat uuden veroiset samoin, kaapistot ja työtasot. Tyylikkään kylpyhuoneen kruunaa kelohonkainen sauna, jonka pehmeät löylyt takaa komea puulämmitteinen Iki-original kiuas, jossa 200kg kiviä. Kylpyhuoneesta pääsee suoraan 60m2 terassille, josta on portaat suoraan laiturille.


Kaikki tilat ovat esteettömiä, ilman kynnyksiä ja eteisestä löytyy vielä asiallinen kuivauskaappi vaatteille ja varusteille.


Keskellä villiä luontoa


Mökiltä pääsee ulkoilemaan metsäautotielle, joka tekee kauniin 4 km lenkin ympäröivässä maastossa. Tien ahkerina käyttäjinä on riistakameran mukaan jänikset, ilvekset, hirvet, kärpät ja karhut. Lisäksi huvilan vieraita ovat viihdyttäneet lammessa asusteleva majavat. Lammen yli on rakennettu kaunis puinen kaarisilta, laavu, puuvarasto ja käymälä, jotka ovat asiakkaiden vapaassa käytössä. Maisemat laavulta on erämaisen kauniit.


Lähiseudun nähtävyydet


Parinkymmenen kilometrin säteellä löytyy monta tutustumisen arvoista kohdetta: Luostarivaelluksen retkeilyreitit (2 km), Luostaritien kyläkauppa (4 km), Lintulan nunnaluostari Palokissa (6 km), Suomen suurimmalla korkeuserolla oleva Varistaipaleen kanava (12 km), Karvion koski (15 km) ja Valamon luostari (20 km), Pääskyvuoren laskettelukeskus (40 km).


Tekemistä joka lähtöön


Rannasta löytyy tietenkin soutuvene ja Kaitura-lammessa on hyvä kalakanta. Suurin kalansaalis on ollut n. 7 kiloinen hauki (ks. video). Suvaksen matkailu järjestää lisäksi erilaisia opastettuja metsästysohjelmia ja tilauksesta myös off-road kokemuksia. "Nyt keväällä olisi erinomainen tilaisuus tutustua muuttolintuihin, toukokuun alussa on Luonnonvarakeskuksen linnunlaskenta. Tähän ohjelmaan pääsee mukaan lintuja tunnistamaan!" mainitsee Kimmo.Kaituran lumo on vuokrattavissa booking.comista sekä Suvaksen matkailun kotisivuilta.


Jos tarvitset koirallesi hoitopaikan lomasi ajaksi ei hätää, nimittäin Suvaksen matkailulta löytyy yksi Suomen tasokkaimmista koirahotelleista - mutta se on jo kokonaan uusi tarina!
389 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page